Què passa amb l’edifici de Correus? (Resposta oficial)


Després d’una reunió amb Patrimoni, s’ens ha informat oficialment a Perseu L’H de l’estat actual de l’edifici de Correus de la Plaça del Repartidor, tal i com sol·licitàvem per instància en dates anteriors.

Segons ens han comunicat, Correus ha renunciat oficialment al local de la Plaça del Repartidor, degut al fet del seu deteriorament i que no estaven disposats a assumir el cost de la rehabilitació. Això significa que Correus ja no tornarà a aquest emplaçament, i que l’Ajuntament en ser el propietari i estar l’edifici catalogat, és el que s’ha d’encarregar de les obres.

Just per aquest fet, no es pot invertir els diners públics que costa arreglar-lo i tornar-lo a oferir a Correus degut a que aquesta empresa està privatitzada. Això implica que s’ha de canviar l’estatus legal per a poder acollir-hi altres usos o serveis públics.

Sigui com sigui, l’Ajuntament ja està tramitant el canvi d’usos, per a poder rehabilitar l’edifici i donar-li un altre us, aprofitant la seva ubicació cèntrica, però no hi ha pressupost assignat per aquest any, per la qual cosa és molt possible que les reformes es facin de cara al 2015 i s’ubiqui algun servei municipal, encara sense determinar.

A més d’això, ens han confirmat que el cap de lleó de la bústia està a Correus, però de Via Laietana, ja que Correus és el propietari legal de la figura. Des de Perseu hem proposat que es faci una còpia econòmica i es torni al seu lloc degut al lligam sentimental de molts hospitalencs amb ella. Aquesta proposta ha estat ben acollida i sembla es prendrà en consideració en la rehabilitació futura.

Respecte el rellotge, que hi havia a la torre, s’ignora quin ha estat el seu destí i no es te cap pista d’on pot estar.

Segons tinguem més informacions sobre el futur de Correus, us anirem informant.

-Ireneu Castillo-
President de Perseu L’H

Lleó de l'edifici de Correus de l'Hospitalet

Antic Lleó de l’edifici de Correus de l’Hospitalet

One response to “Què passa amb l’edifici de Correus? (Resposta oficial)

  1. Si ho he entès bé, sembla que una escola de segona oportunitat d’estudis de cuina i restauració està instal·lant-s’hi, per començar classes, si és possible, en el curs 2015-16.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s