Perseu L’H dona suport a #salvemsikarra


Les continues agressions al Patrimoni històric i cultural és un tema que coneixem ben prou des de l’Hospitalet de Llobregat. La iniquitat i barroera falta de sensibilitat i d’interès de les administracions envers la protecció i posada en valor de la riquesa patrimonial de les nostres poblacions, va fer que a la nostra ciutat Perseu -Associació per a la Defensa del Patrimoni de l’Hospitalet- prengués la iniciativa des de la ciutadania per a lluitar per a la salvaguarda de tot aquell patrimoni que era reiteradament menyspreat per qui te l’obligació de fer-lo.

És per tot això, i perquè sabem del que estem parlant, que des de Perseu, volem donar tot el nostre suport al col·lectiu Camins de Sikarra ( @Csikarra ) que està lluitant a la vila de Prats de Rei (Segarra) per a que el jaciment ibèric, excavat per voluntaris i al qual es va descobrir una muralla del segle V-VI abans de Crist, no sigui ignominiosament enrunat per la Generalitat i l’Ajuntament de Prats de Rei adduint una falta de pressupost.

Imatge

Aquestes administracions, tot i conèixer la importància cabdal de la troballa d’aquestes restes, pretén enrunar-lo i engegar en orris tota la feina d’excavació voluntària com a solució fàcil per a no fer front als miserables 14.000 euros que costa cobrir amb vidres la rasa d’excavació i que permetria protegir el conjunt fins a la seva adequada museització.

L’assumpte és tant més sagnant quan s’han dilapidat xifres astronòmiques per a protegir d’altres jaciments menys importants arqueològicament parlant, però molt més rendibles política i econòmicament, com ha estat el del Born a Barcelona, la qual cosa crea un greuge comparatiu de difícil justificació.

Des de Perseu, instem a les administracions responsables que donada la importància sense pal·liatius del jaciment ibèric de Sikarra, que es procedeixi a la seva conservació amb la màxima celeritat, donat que els pressupostos sembla que sí existeixen, però només quan a l’administració li va bé i no per quan toca.

Tanmateix demanem al col·lectiu #salvemsikarra que no es rendeixi davant aquests atacs gratuïts al patrimoni històric català i continuï amb força la seva reivindicació, perquè la seva lluita és la lluita de tothom qui pensem que només coneixent, conservant i divulgant les nostres arrels podrem veritablement avançar cap al futur.

IRENEU CASTILLO

President de PERSEU L’H

Imatge

2 responses to “Perseu L’H dona suport a #salvemsikarra

  1. Retroenllaç: #salvemSIKARRA | Camins de Sikarra·

  2. Retroenllaç: Breus: Campanya Salvem Sikarra. | Postexcavatòrix·

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s