Can Trinxet, en perill. Vergonya d’un incompliment flagrant. (2)


per Juan Manuel Fernández Gallardo

Aquesta realització que ens ocupa, l’Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet, va ser “venuda” el seu dia com una promesa electoral pel govern municipal socialista daleshores com un dels projectes emblemàtics de futur, en una operació de recuperació d’un edifici catalogat com a patrimoni arquitectònic de la ciutat, igualment a la que es va fer amb la Tecla Sala. Molt abans d’això, en una visita que va realitzar a les instal·lacions amb un grup d’empresaris de la Ciutat, el batlle de llavors va explicar que el lloc era ideal per a ubicar allà el Nou Mercat de Santa Eulàlia, ja que el daleshores (que segueix sent-lo avui) havia quedat obsolet. No sabien ben bé que fer per a que la ciutadania es veies recompensada amb una engruna per la inculta demolició a mans de “polítics democràtics” y “rapinyaires demolidors/constructors anticulturals i antipatrimonials” d’una joia industrial digna de ser conservada i aprofitada com a element cultural i senyorívol de la ciutat.

En definitiva, l’objectiu final del Pla Trinxet era, justificar la destrucció del millor i mes gran complex industrial de la historia de l’Hospitalet a mans de les constructores (Quin “feeling” històric especial hi ha entre els alcaldes de la nostra ciutat i les empreses immobiliàries!) per a la qual cosa concedien la minúcia de respectar Can Gras, dient als ciutadans (intentant apaivagar veus discordants sorgides d’entitats ciutadanes del districte) que obtindrien uns equipaments importants pel barri i així dissimular la vergonyosa destrucció del patrimoni històric hospitalenc.

I un dia, a algú assessor milionari del Consistori se li va encendre l’espelma: I si aprofitem l’edifici per a l’Escola de Música…! Dit i fet: Al sac de les promeses electorals per a la propera campanya!. Al maig de 2005 el govern de lAjuntament de L’Hospitalet va crear l’Escola de Música-Centre de les Arts, prometent que estaria enllestit en el curs 2009-10. Quan entrés en servei el Centre de les Arts, el nombre d’alumnes serà d’uns 2.000 i no només aprendrien música, “sinó diferents llenguatges artístics, com ara fotografia, teatre, dansa o arts plàstiques”, com va indicar l’alcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho.

Anirem ràpids per a no fer feixuga la lectura de la noticia.

(continuarà)

Imatge

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s